Phone Number

91-9949851113

Phone Number
Contact Us

R Backyard

In Architecture Landscape

Everything at R Backyard was conceptualized by keeping in mind cost-effectiveness with highest quality, upscale vibes, As designers, we had to spend a long time preparing ourselves and crafting a true vibe that not only was vibrant and unique in design, but also exuded character and openness. Needless to say, our involvement in the décor, artifacts and selection of material played a significantly important role.

Every site is a challenge, and this, was a mammoth task. We had to create a sculpted nook within existing rocks, and the proposed staircase, with a signage suspended from the ladder above, with a dry garden under it. Potted plants flanked the passage, leading the way to the steps. While the organic form served as an inspiration for the Green Wall, the skewed Geometric Lines intersecting with the Rocks served as an inspiration for the flooring.

With Balinese lanterns lighting up the seating area, we used up aesthetic looking branches from a fallen tree at the site, and fashioned a pendant light from it. Old railway lanterns were also used to light the entrance pathway. Creative thinking and adept utilization of available resources to create beauty and functionality made our faith in ourselves  much stronger. We can safely say that with us, budget is not the most important criteria when it comes to designing a creative space.

The main signage over the Live Band Deck was made from Iron Sheets with CNC cutting, and we designed the signage to look like a bottle of beer pouring into a glass. Detailing like this sets us apart from the rest, whilst we go deep into the mood and persona of the place we are designing.

Would you imagine, this site was used to dump used beer and alcohol bottles before we came along? We reused everything, including the iron sheets, and iron cracked walls present in the site and successfully refurbished the space using 60% the scrap of the site. Upcycled beer bottles were used to craft the bar and the wooden logs at the site were used to make the suspended signage at the photo booth.

The bar counter, built using the reused, discarded beer bottles was placed artistically within a frame, then accentuated further using backlights and then juxtaposed against the existing boulder. Giving the premium liquor bottles a space of their own, we carved pieces of it to display the bottles. The bar set against the existing boulder, along with the coloured roof canopy branching from the boulders makes this a sight to behold.

We believe that necessity is the mother of invention, coupled with there is beauty in everything. Putting the two philosophies together made us the masters of our fate during this project, and safe to say, we have delivered. Happy clients make us happiest!

Looking for a professional team to build your dream project?

We offer the top-notch Architecture services to make your dreams come true.